logo

NYHETER

Förr och Nu som webbtidskrift!

2018-10-31

Förr och Nu är en FiB/K närstående kulturtidskrift som tidigare utkom mellan åren 1974 och 1996. Tidskriften var den gången en papperstidning i A5-format och utgavs med fyra nummer per år. Den redaktionella tonvikten låg på kultur, kulturhistoria, historia, konst och litteratur. 
Sedan 2017 har tidskriften åter väckts till liv, nu som webbtidskrift.
Tre nummer publicerades 2017 och ytterligare tre nummer hittills under 2018.
I det senaste numret hittar man en ledare om "Värdet med Sverige. Vad vill vi försvara?" Jan Käll fortsätter sin essä om al-Nakba och Mike Powers recenserar Ronan Farrows bok "War on Peace". Jan Käll har sett Hamlet på The Globe i London och Per-Olov Käll skriver ett resebrev från Sydfrankrike. Samt fotografen G Eric Matsons unika bilder från Palestina.

http://www.forrochnu.se/

Christer Lundgren

NYHETER

SEMINARIUM OM ETT 75-ÅRIGT SKRIFTSTÄLLARSKAP

Söndagen den 14 april är det dags för ett seminarium om Jan Myrdal och hans 75-åriga skriftställarskap. Klicka dig vidare och läs om programpunkterna och anmäl dig...

NYHETER

FiB/K granskar presstödet! ETC fick hela 48 miljoner förra året!

Stefan Lindgren

Det mesta av det statliga presstödet delas ut av politiker till partianknuten media. Och flera av tidningarna är inte sena med att fuska. Förra året fick ETC hela 48 miljoner i presstöd, en tiondel av det totala presstödet! Stefan Lindgren granskar  härvan alla talar tyst om.