logo

NYHETER

Förr och Nu som webbtidskrift!

2018-10-31

Förr och Nu är en FiB/K närstående kulturtidskrift som tidigare utkom mellan åren 1974 och 1996. Tidskriften var den gången en papperstidning i A5-format och utgavs med fyra nummer per år. Den redaktionella tonvikten låg på kultur, kulturhistoria, historia, konst och litteratur. 
Sedan 2017 har tidskriften åter väckts till liv, nu som webbtidskrift.
Tre nummer publicerades 2017 och ytterligare tre nummer hittills under 2018.
I det senaste numret hittar man en ledare om "Värdet med Sverige. Vad vill vi försvara?" Jan Käll fortsätter sin essä om al-Nakba och Mike Powers recenserar Ronan Farrows bok "War on Peace". Jan Käll har sett Hamlet på The Globe i London och Per-Olov Käll skriver ett resebrev från Sydfrankrike. Samt fotografen G Eric Matsons unika bilder från Palestina.

http://www.forrochnu.se/

Christer Lundgren

NYHETER

Stor ilska bland folket!

Jan Fredriksson

Över 14 500 helsingborgare vill ha en folkomröstning om sitt energibolag, Öresundskraft. Det är resultatet av tre månaders namninsamling mot kommunledningens planer på att sälja kommunens energibolag som förser stora delar av kommunen med fjärrvärme, el, fibernät med mera.

NYHETER

Mats Parner skriver om damfotbolls-VM

Mats Parner

Det går en damfotbollsvåg genom Europa. På tisdag spelar det svenska damlandslaget sin första match i VM i Frankrike. Fotbollstokige Mats Parner skriver om tjejernas enorma framgångar.  Och att årets turnering är slutsåld...