logo

NYHETER

Förr och Nu som webbtidskrift!

2018-10-31

Förr och Nu är en FiB/K närstående kulturtidskrift som tidigare utkom mellan åren 1974 och 1996. Tidskriften var den gången en papperstidning i A5-format och utgavs med fyra nummer per år. Den redaktionella tonvikten låg på kultur, kulturhistoria, historia, konst och litteratur. 
Sedan 2017 har tidskriften åter väckts till liv, nu som webbtidskrift.
Tre nummer publicerades 2017 och ytterligare tre nummer hittills under 2018.
I det senaste numret hittar man en ledare om "Värdet med Sverige. Vad vill vi försvara?" Jan Käll fortsätter sin essä om al-Nakba och Mike Powers recenserar Ronan Farrows bok "War on Peace". Jan Käll har sett Hamlet på The Globe i London och Per-Olov Käll skriver ett resebrev från Sydfrankrike. Samt fotografen G Eric Matsons unika bilder från Palestina.

http://www.forrochnu.se/

Christer Lundgren

NYHETER

FiB/K granskar presstödet! ETC fick hela 48 miljoner förra året!

Stefan Lindgren

Det mesta av det statliga presstödet delas ut av politiker till partianknuten media. Och flera av tidningarna är inte sena med att fuska. Förra året fick ETC hela 48 miljoner i presstöd, en tiondel av det totala presstödet! Stefan Lindgren granskar  härvan alla talar tyst om.

NYHETER

Broraset i Genua – Ingen överraskning

Margareta Zetterström

Journalisten Fabrizio Gatti visar att skadorna på den nu kollapsade Morandibron i Genua varit kända åtminstone sedan den 1 februari i år. Ändå vidtogs inga åtgärder. Det vittnar om en låt gå-mentalitet av monumentalt slag, menar författaren och översättaren Margareta Zetterström. 

NYHETER

Nya piratdåd av Israel

Lars Drake

Nu har det hänt igen. Israel har kapat två fartyg på väg till Gaza för att bryta blockaden. Kapningarna har skett på internationellt vatten. Fartyget tvingades till israelisk hamn och besättningen fängslades. "Det är piratverksamhet och ett grovt brott mot internationell lag", skriver Lars Drake, kapten på Ship to Gazas segelfartyg Freedom mellan Varberg och Amsterdam.